Bagaimana Daging Merah Menyumbang Risiko Kanser
Assalamualaikum..
Siapa yang tak suka daging merah. Daging merah seperti kambing dan lembu sangat-sangat disukai rakyat Malaysia. Memang sangat sedap kalau dicampur ke dalam masakan kita setia hari, tambah-tambah lagi dijadikan rendang, kari, masak lemak dan dipanggang. Daging merah sangat bagus untuk diamalkan kerana mengandungi kandungan protein yang tinggi. Tapi tahukah anda, pengambilan daging merah juga sangat berbahaya kepada kesihatan. Daging merah juga sebenarnya menyumbang kepada risiko kanser.
Bagi mereka yang sering menggunakan daging panggang merah, mereka berisiko mendapat kanser buah pinggang. Saintis Amerika telah membuat kesimpulan bahawa semasa menggoreng daging dikeluarkan karsinogen yang memberi kesan kepada kerja-kerja buah pinggang. Goreng dalam kuali atau api terbuka bukan sahaja boleh menyebabkan kanser buah pinggang, tetapi juga menyebabkan penyakit jantung. Apabila daging dipanggang di atas api terbuka atau kuali yang panas, menghasilkan kuantiti yang banyak karsinogen.
*
These statements have not been evaluated by the Food and Drug
Administration. These products are not intended to diagnose, treat,
cure, or prevent any disease. Siapa yang tak suka daging merah. Daging merah seperti kambing dan lembu sangat-sangat disukai rakyat Malaysia. Memang sangat sedap kalau dicampur ke dalam masakan kita setia hari, tambah-tambah lagi dijadikan rendang, kari, masak lemak dan dipanggang. Daging merah sangat bagus untuk diamalkan kerana mengandungi kandungan protein yang tinggi. Tapi tahukah anda, pengambilan daging merah juga sangat berbahaya kepada kesihatan. Daging merah juga sebenarnya menyumbang kepada risiko kanser.
Bagaimana Daging Merah Menyumbang Risiko Kanser
Pengambilan daging merah tidak digalakkan bagi pesakit kanser. Ini kerana apabila dimasak pada suhu yang tinggi, daging tersebut akan menghasilkan HCA (Hetericyclic Amine) dan PAH (Polyunstaturated Hydrocorbon) di mana pembentukan kedua-dua ini menyumbang kepada risiko kanser.Bagi mereka yang sering menggunakan daging panggang merah, mereka berisiko mendapat kanser buah pinggang. Saintis Amerika telah membuat kesimpulan bahawa semasa menggoreng daging dikeluarkan karsinogen yang memberi kesan kepada kerja-kerja buah pinggang. Goreng dalam kuali atau api terbuka bukan sahaja boleh menyebabkan kanser buah pinggang, tetapi juga menyebabkan penyakit jantung. Apabila daging dipanggang di atas api terbuka atau kuali yang panas, menghasilkan kuantiti yang banyak karsinogen.
Kurangkan Pengambilan Daging Merah & Ambil Makanan Mengikut Piramid Makanan
Ini bermakna kita tidak boleh langsung mengambil daging merah. Apa yang penting adalah dengan mengawal pengambilannya. Bagaimanapun cara pemakanan yang betul dan seimbang mengikut piramid makanan masih merupakan cara terbaik yang dilakukan bagi mencegah berlaku kanser. Untuk mengurangkan risiko kanser buah pinggang dan penyakit jantung, pakar menasihatkan untuk mengurangkan daging masa menggoreng atau sebahagiannya memasak daging dalam ketuhar gelombang mikro.Makanan Tambahan untuk Pesakit Kanser
Makanan tambahan yang diperlukan oleh pesakit kanser ialah makan yang tinggi antioksidan seperti anggur dan beri. Antioksidan mampu memperbaiki dan melambatkan kerosakan sel akibat radikal bebas. Anggur dan beri yang terdapat dalam Vivix adalah antioksidan paling kuat berbanding tumbuh-tumbuhan antioksidan yang lain. Bukan sahaja sebagai antioksidan, malah ia juga mempunyai resveratrol yang mampu mematikan sel-sel kanser. Vivix sanagt-sanagt membantu pesakit kanser terutamanya bagi mereka yang sedang menjalani kimoterapi atau radioterapi. Klik sini untuk ketahui 4 tumbuhan yang ada dalam Vivix.Testimoni Mak Mertua Sembuh Dari Kanser Usus Tahap 4 Selepas 2 Botol Vivix
Syukur sangat pagi ni bila kawan kata yg mil dia dah recover dr canser sbb ambik vivix...
Doc pun terkejut..
Ya Allah..meremang bulu roma dgr berita ni...syukur...
kwn tu dah stage berapa ek...baru amik sebotol kan..
Dua botol...kan i pun rasa syukur sgt..kanser usus tahap 4 mil dia
Ahamdulillah...
Tonton, Like & Share Pengalaman Ibu saya bersama Vivix
Darah Tinggi, Kolestrol Tinggi, Batuk Tak Berhenti, Sakit Saraf, Payudara Mengeluarkan Nanah & Darah Sembuh Dengan Vivix
Darah Tinggi, Kolestrol Tinggi, Batuk Tak Berhenti, Sakit Saraf, Payudara Mengeluarkan Nanah & Darah Sembuh Dengan Vivix
Untuk order "Produk Shaklee" klik sini
Selepas order hubungi kami untuk mendapatkan cara makan yang betul serta konsultasi secara berterusan.
Dengan pembelian VIVIX LEBIH DARI SEBOTOL anda bakal mendapat KEAHLIAN PERCUMA!!!
Untuk Daftar Ahli klik sini
Selepas order hubungi kami untuk mendapatkan cara makan yang betul serta konsultasi secara berterusan.
Dengan pembelian VIVIX LEBIH DARI SEBOTOL anda bakal mendapat KEAHLIAN PERCUMA!!!
Untuk Daftar Ahli klik sini
Untuk keterangan lanjut sila hubungi saya:
Siti Sarah Mohamad Nor
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 860157 ]
♥ Contact No :017 202 3543
♥ Emel : ladysara84@yahoo.com